Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

ZEEFDRUKKEN MET PASSIE
   
Een oude rot in het vak

Wout van der Vet, startte in 1965 met het maken van prenten in zeefdruk en was daarmee een van de eerste kunstdrukkers in Nederland. In ruim veertig jaar heeft  hij  in de kunstwereld een bijzondere naam opgebouwd.

Hij werkte samen met de groten van de Nederlands kunst waaronder Karel Appel , Co Westerik en zijn grote vriend en kunstbroeder Kees van Bohemen.

Naar schatting werkte Wout tussen 1965 en 2008 samen met zo’n 200 kunstenaars, waarvoor hij zo ongeveer 1.250.000 drukken maakte op 125.000 vellen papier. Met als resultaat  850 verschillende kunstwerken in 11.000 drukgangen.

Hij gaf enige jaren les en trad op als gastdocent in binnen- en buitenland.
Als bedenker, organisator en drukker zorgde hij in 1987 voor een wereldprimeur en een wereldrecord. Hij drukte toen 100.000 prenten voor het decembernummer van het maandblad Elegance. Bij elke Elegance was een gratis zeefdruk verpakt gesigneerd en genummerd door de 100 kunstenaars.

In 2006 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en won de  EVO kunst & cultuurprijs.
In Tokio tijdens de Internationale Mini-Print Triënnale 1986 koos een internationale jury uit 14.000 inzendingen de door Wout gedrukte zeefdruk Hymn van de Bulgaarse kunstenaar Kantcho Kanev uit en bekroonde die met de eerste prijs.
Twee jaar later verkocht Wout een groot deel van zijn privécollectie aan de Gemeente Zoetermeer en sloot zijn carrière noodgedwongen vanwege zijn gezondheid af met het drukken van een werk van niemand minder dan Co Westerik.

<Lees verder.....>


webdesign: creatiefmetpassie.nl